RAVINTO

Ravinto - asia, johon löytyy tuhansia ohjeita, joista mattimeikäläisen tai jopa asiaan hieman perehtyneen henkilön pitäisi löytää parhaimmat, laadukkaimmat ja itselle sopivimmat raaka-aineet. Johan siinä menee pää pyörälle vähemmästäkin, kun uusia suosituksia ja dieettejä ilmaantuu jatkuvasti. Mikä sitten on totta, toimivaa ja testattua? Mikä ei?

Palataan asiassa lähtöpisteeseen. Mietitään ensin, miksi me syömme? Mihin ihminen tarvitsee ruokaa? Ensimmäinen asia, joka tulee mieleeni on se, että ruoka on hyvää ja niin sen pitää ollakin! Tärkein syy omien ravintotottumusten tarkasteluun ja tarvittaessa muuttamiseen on OMA TERVEYS, HYVINVOINTI JA JAKSAMINEN. Aika yksinkertaista, josta on tehty viime aikoina liian monimutkaista. Se, mitä syömme, vaikuttaa mm. sydämeen, sisäelimiin, verisuoniin, luustoon, lihaksiin, suoliston toimintaan, ihoon, hiuksiin, kynsiin, hampaisiin, mielialaan...kaikkeen!

Ravintosuositukseni perustuu terveellisiin, puhtaisiin ja vähän käsiteltyihin raaka-aineisiin, jotka parantavat vastustuskykyä, edistävät terveyttä, antavat energiaa, tukevat tavoitettasi ja harjoitteluasi. Minimoidaan teollisesti valmistetut ja lisäaineilla varustetut ruoka-aineet. Syödään puhdasta ja ravinteikasta ruokaa, joka on myös hyvää!

Fakta on, että sama ruokavalio ei sovi jokaiselle. Jos kärsit vatsaoireista, turvotuksesta, iho-ongelmista, usein toistuvista tulehduksista tai flunssista, voidaan ruokavalion avulla saada apua näihin ongelmiin tai jopa poistaa ne kokonaan.

Ennen ravinto-ohjelman tekemistä, käydään yhdessä läpi tämänhetkinen ruokavaliosi ja elämäntilanteesi. Sen jälkeen ohjeistan sinulle, mitä muutoksia sinun kannattaa tehdä, jotta vastustuskykysi paranee, terveytesi kohenee, saat tarvitsemasi määrän energiaa ja ruokavaliosi tukee sekä tavoitettasi että harjoitteluasi. Saat kattavan ohjeistuksen uuteen ruokavalioon sekä käytännön vinkkejä ja reseptejä. Mennään yhdessä vaikka ruokakauppaan ja katsotaan, mitä sieltä kannattaa ostoskoriin kerätä ja mikä kannattaa jättää kaupan hyllylle.

Miksi ihmiset lihovat? Yksi syy siihen on, että he syövät ravinneköyhää ruokaa, joka ei pidä nälkää poissa ja siksi heidän pitää syödä usein ja paljon. Kevyt/light-tuotteet ovat niin käsiteltyjä, ettei niissä ole juurikaan ravintoaineita ja vitamiineja jäljellä. Niitä tulee syötyä liikaa, koska vähän väliä on nälkä ja sitä myötä kaloreita kertyy enemmän kuin on tarvis. Kannattaa valita parempilaatuisia, puhtaita raaka-aineita joissa on paljon ravinteita ja vitamiineja jäljellä. Kun lähdetään pudottamaan painoa, se ei todellakaan tarkoita, että pitäisi kituuttaa minimikaloreilla ja kärsiä nälästä. Väärin! Nälkä on laihduttajan pahin vihollinen. Syömällä oikeaa ravinteikasta ruokaa "rakennat" kroppasi uudestaan, ylimääräinen rasva palaa, kilot karisevat ja kehosi kiinteytyy.

Välillä on toki sallittua ja jopa suositeltavaa herkutella. Mutta kun pääasiat ruokavaliossa ovat kunnossa, satunnaiset herkkuhetket eivät haittaa tavoitteeseesi pääsyä ja siinä pysymistä.

Kun halutaan muokata vartaloa ja kasvattaa lihaksia, pitää ravinnosta saada energiaa enemmän kuin kuluttaa. Jos saat energiaa vain sen verran kuin kulutat, ei lihakset kasva, koska niille ei jää rakennusaineita.

Kun asiat tehdään fiksusti ja pidetään se tunnettu maalaisjärki mukana, saadaan toivottuja tuloksia!

Näistä terveellisistä aineista syntyy....

herkullinen smoothie!